Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 14 december 2009

Tussen de middag

Wilde ik eerst de titel Lunch nemen, maar zeg nou zelf dat klink toch veel te sjiek als je witte bonen in tomatensaus eet? Lekker is het wel. Bij deze het recept:
Uien pellen en in ringetjes snijden,paprika,schoonmaken,wassen en in stukjes snijden,champions borstelen en/of wassen, en in plakjes snijden. Boter verhitten en uien bakken, champions toevoegen,meebakken,paprika's erbij, meebakken, witte bonen in tomatensaus erbij, goed doorverwarmen.
Evt. koriander ( ik hou er niet van), sambal en zout ( zit er al meer dan genoeg in de witte bonen in tomatensaus), kortom ik heb er niks bijgedaan.

Zelfs oudste zoon die eigenlijk altijd vlees wil, was dol op dit recept!
Hij at het op toast, ik zo, dochter met toast erbij( in de hand), lekker vonden we het allemaal. Oudste wilde de rest s' avonds, terwijl we sla. gebakken aardappelen en een visje aten, ra ra?
Ik gebruikte trouwens: 2 witte, 1 rode ui, een " stoplicht" paprika's ( 1 rood,1 geel, 1 groen),1 bakje champions,1 literblik witte bonen in tomatensaus.
Ziet er niet uit, maar lekker!
Weer een beetje kerst erbij in huis.
Hartige taart, door manlief gemaakt voor het kerstconcert van middelste.
Wat is het dan lekker als je bij thuiskomst de schaal zo in de oven kunt schuiven. En heerlijk om te eten als je zoals dochterlief de hele dag op de schaatsbaan was. Wat leuk trouwens, die schaatsbanen die steeds meer in dorpskernen aangelegd worden ( dochter had extra veel geluk, de vader van een jongen die met haar in het Ierland project zit is sponsor, zij mocht gratis schaatsen).
Simpel en ook lekker: Twee geroosterde boterhammen, besmeerd met knoflookmayo ( beetje mayo, wat yoghurt en een teentje knoflook) , nog wat knoflookmayo erop en peper en zout.

Je zou bijna denken dat we alleen maar gegeten hebben. Dit is ( nog net niet) zo. Flink gewerkt in huis, Bezoek gehad . Grappig detail : dame had pas een speciale therapie gehad voor haar rug, moest nu elke 3 minuten gaan lopen of staan, aangegeven door kookwekker. Weet je hoeveel keer 3 minuten in anderhalf uur gaan! Heel veel! De therapie lijkt te werken, en dat is natuurlijk het belangrijkste, grappig was het wel.

Middelste gaf een prachtig concert met zijn orkest. Behalve kerstliedjes, kwamen ook liedjes van mama mia (Abba) , Queen, en veel zelfgemaakte stukken voorbij. Het was dik anderhalf uur genieten!
Aan een filmpje plaatsen waag ik me maar niet, heb gisteren een mailtje voor een vriendin verpest, omdat het filmpje te groot was. Ik zal het mijn man eens vragen.

Voor vandaag, staan koken, wat boodschappen en een hele berg was op het menu.
Al wil ik eigenlijk ook: nog wat stukjes maken, iets lekkers bakken, de schouw in de keuken eens veranderen,. enz. enz.
Morgen heb ik een workshop met high tea. De ruimte schijnt onverwarmt te zijn, dus dikke truien aan. Wij doen inmiddels weer trouw de luiken dicht en open. En open blijft helaas bijna altijd mijn taak. Nou ja, het helpt enorm in de energierekening, dus dan maar klunen in de kou.
Nou mezelf een schop onder mijn achterste geven. Ik heb zoveel plannen voor vandaag, als ik niet direct achter de computer vandaan kom, gaat het niet lukken. Tot later.
groetjes, Franca.

8 opmerkingen:

  1. Oh, dat zijn lekkere ideeen! Zeker die witte bonen. Ik zit al te bedenken dat ik dat in grote hoeveelheden tegelijk kan klaar maken en dan invriezen of in potten bewaren. Heerlijk, zo'n warme lunch in een handomdraai.
    En zo'n boterham met tomaat en een beetje extra lijkt me ook erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh die potjes met mos in vind ik zoo mooi. Het eten ziet er ook lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk Franca, een reactie van jou op mijn weblog! Ik ga altijd gelijk even kijken met wie ik te maken heb... Jouw witte bonen doen me sterk denken aan de tijd dat ik in Engeland was - een super Engelse lunch, die doen ze dan tussen het brood in in de sandwichmaker (tosti-ijzer) - misschien ook nog een idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er niet lekker uit?

    Nou, ik zou zo bij je aangeschoven zijn hoor! ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Na dit gelezen te hebben, krijg ik toch heel erg trek hoor! Maar het is al oo.o4 uur...Ja en de wekker gaat om zes uur, ik moet nodig naar bed! Leuke kaarspotjes heb je gemaakt en dan die kerstplaatjes er achter...super!
    Groetjes Mama Lieveheersbeestje.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een gezellige potjes... eigenlijk heel simpel maar super sfeervol! Dat ideetje mag ik vast wel van je lenen :-)

    groetjes Jessica

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mmmmm. Ziet er allemaal heel lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dank je wel voor de leuke reacties. Inderdaad Karien, nu je het zegt: dit is echt Engels.
    De potjes heb ik niet zelf gemaakt , maar van een vriendin gekregen. Ik vind ze ook super en natuurlijk is iedereen vrij om ze na te maken. Letten jullie wel op brandgevaaar( dan komt het meisje wat opgroeide in een huis met rieten kap weer boven, moest je weten hoe bang ik nog steeds voor vuurwerk ben)!
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen