Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 16 oktober 2009

van wacht, werken, kringlopen en een film

Wat doe je zoal als je in de wacht zit overdag?
Dit keer: peren schillen. Om ze vervolgens eerst aan de kook te brengen in een pan, en vervolgens in de slowcooker te doen. Zodat ze de hele dag (heel zachtjes) kunnen pruttelen.
En ik s' avonds een flinke hoeveelheid peren in de diepvries kon doen.
Toen ze belde dat de wacht langer ging duren: beetje breien, wat lezen, recepten uitzoeken.
Uiteindelijk kwam de oproep. Omdat moeder verpleegkundige is, had ze een prima verzekering, wat voor mij betekende: acht dagen van acht uur! Neem daarbij de reistijd van 45 minuten in de ochtend ( spits) en ruim 30 minuten in de avond. mijn dagen waren flink gevuld. Maar, een leuk gezin, supermooie baby ( jongetje) en hele lieve grotere kinderen ( van 14, 11 en 7). Door de royale uren heb ik nu ook lang vrij.
Dochterlief heeft intussen hard aan de quilt gewerkt ( inmiddels ook voorzien van rand en achterkant, nu nog doorstikken).
De eerste vrije dag had ik eigenlijk genoeg te doen thuis. Maar...
Als je zo hard gewerkt hebt, mag je jezelf wel eens verwennen toch?
Rokje en blouse ( niet bij elkaar natuurlijk) twee nog nieuwe pyjama's ,een gehaakte sprei, een leuk kopje en hele leuke boekjes, was de buit bij de kringloopwinkel. Met het tijdschrift, zat ik even later in het zonnetje. Dat is pas genieten!
Poespoes lijkt er hetzelfde over te denken.
Het werk komt later wel.
Vanavond gaan dochter en ik naar de film: Julie and Julia.
Het is jaren geleden dat ik de moeite heb genomen om naar de film te gaan. Maar bij deze wil ik niet wachten tot de dvd uitkomt.

Het kookboekje van laatst is trouwens erg leuk.
Zo aten we al de cabattaburger, en vanavond de schouderkarbonade met groentecurry.
Voor zaterdag staat de tajine van kip met spruitjes op het menu en voor zondag de linzenmaaltijdsoep.
Sommige recepten pas ik wat aan, maar ze zijn tot nu toe erg lekker.

Gisteren in de boekenwinkel nog een superleuk boek voor Jente gezien: Grow your own drugs van de gelijknamige t.v. serie op de BBC.
Al gezien in Engeland, nu ook in het Nederlands. Klinkt niet goed, die drugs, maar ik zet niemand aan tot foute dingen hoor! Het gaat over zelf te maken medicijnen van natuurlijke producten.
Het kookboek Miss. Dahl's heerlijkheden zag er ook heel mooi en lekker uit, wie weet schaf ik die nog eens aan van mijn cadeaubonnen.
Nu aan de maaltijd, zodat we op tijd bij de bioscoop zijn. Ik zal morgen laten weten hoe de film was ( en weer volop tijd hebben om te bloggen, met twee weken vrij).
groetjes, Franca.

3 opmerkingen:

  1. Wat gezellig zo samen naar de film! Ik ben benieuwd hoe het was... Je weekje was lekker gevuld hoor! Wat ben je daar aan het breien..?? Ziet er leuk uit. Met dit weer krijg je ook weer zin in breien. Je dochter heeft echt een superplaid gemaakt, ik vind het heel erg mooi. Het doorstikken zal nog wel een heel karwei zijn,ik ben benieuwd hoe ze dat gaat doen.
    En dan die mooie koopjes bij de kringloop...je hebt echt een heel gezellig weekje gehad.
    Groetjes van mama lieveheersbeestje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Franca, grappig dat je aan me denkt als je een boek ziet :-) Het lijkt me best interessant om meer over simpele medicijnen te maken te weten...maar de tijd hè?

    Je hebt flink wat inkopen gedaan, leuk als je zo goed kunt slagen bij de kringloop. En dat mega-werkstuk van je dochter ziet er erg mooi uit. 't Zal straks een fijne, gezellige plaid zijn om onder te zitten.

    groetjes Jessica

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ... Ik was toch wel nieuwsgierig naar het boek en heb het opgezocht. Het lijkt me super! Hij komt op m'n verlanglijstje te staan voor mijn verjaardag :-)

    BeantwoordenVerwijderen